Platforma sodobnega plesa 2021 - Sobivanje

Thomas Noone

Po zabavi

solo za dva, plesno lutkovna predstava (12+)

Po zabavi <em>Foto: Luis San Andres</em>
Foto: Luis San Andres

Thomas Noone Dance, ICEC – Generalitat de Catalunya in SAT! Gledališče Barcelona, 2020

V sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom (LGM)

Predstava traja: 60 min

Koreografija, režija, izvedba: Thomas Noone
Koreografski asistentki: Nuria Martinez, Alba Barra
Avtor glasbe: Jim Pinchen
Avtor lutke: André Mello
Oblikovalec svetlobe: Jimmy Strom
Kostumograf: Marc Udina
Izvršna producentka: Sara Esteller
Produkcija: Thomas Noone Dance v sodelovanju z ICEC – Generalitat de Catalunya in SAT! Gledališče Barcelona
Predstavo so omogočili: INAEM - Nacionalni inštitut za uprizoritveno umetnost in glasbo, Ministrstvo za kulturo in šport, Španija

Moški se je zgrudil na stolu pod čutno preobremenitvijo neštetih pogovorov, ki se zdaj združijo v enega. Spominjajoč se dobrega in odkrivajoč slabo poskuša ločiti tisto, kar je bilo pomembno od banalnega.

Nepričakovan pojav njegovega alter ega sproži intenziven in absurden dialog, resnice, laži in sanje, izražene z gibanjem in nekoliko uporniško lutko.

Thomas Noone je koreograf, plesalec in plesni pedagog, ki ustvarja na področju sodobnega plesa s prepoznavnim fizičnim in gestikularnim slogom. Ustvarja v okviru lastne plesne skupine Thomas Noone Dance s sedežem v SAT! gledališču v Barceloni, ustanovljenim leta 2001. Kot samostojni gostujoči koreograf na mednarodni ravni je sodeloval s številnimi sodobnimi baletnim ansambli (Norrdans Švedska, Ballet du Rhin Francija, Munster Tanzteater Nemčija, Nacionalni balet Čile idr). Od leta 2006 deluje tudi kot umetniški direktor Dansat! festivala v SAT!. Ob tem prav tako organizira tudi razna mednarodna sodelovanja (Grec, Aerowaves), vključno s plesnimi pobudami in akcijami, usmerjenimi v krepitev podpore lokalni plesni sceni. Leta 2011 je prejel nagrado za ples mesta Barcelona.

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam, ki s potrdilom dokažejo izpolnjevanje pogojev PCT: negativni rezultat testa SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur (HAG) oziroma 72 ur (PCR), polno cepljeni ali preboleli. Organizator kulturne prireditve je dolžan preveriti ali obiskovalci in nastopajoči izpolnjujejo pogoj PCT.

Pogoj ne velja za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in se prireditve udeležijo skupaj s starši oziroma skrbniki. Upoštevati je potrebno priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Platforma sodobnega plesa 2021 - Sobivanje - Uvodna stran