Platforma sodobnega plesa 2021 - Sobivanje

Jaskaran Anand

Nadaljnje hiberniranje/Hibernating Further

interdisciplinarni performans z zvočno-video inštalacijo, plesom, interaktivnostjo

Nadaljnje hiberniranje/Hibernating Further <em>Foto: Patricia Cadavid</em>
Foto: Patricia Cadavid

Jaskaran Anand, 2019

Predstava traja: 45 min

Ideja, koncept, režiser, producent, oblikovalec scene, urednik dramaturgije in besedil, izvajalec: Jaskaran Anand   
Skladatelj in izvajalec glasbe: Stevie J. Sutanto
Spremljevalna izvajalka glasbe v Mariboru: Maja Lamovšek
Kostumografka: Afra Sonmez v sodelovanju z Jaskaranom Anandom
Video: Yazdan Zand, Stefan Fuchs
V sodelovanju z dorftv Linz in Interface Cultures Department Art University Linz
S podporo: Stadt Linz Impulse 2019 in Art University Linz

Transdisciplinarna predstava okoli "plastike" povezuje trenutno okoljsko krizo s konceptom plastičnosti človeške psihe: kako različne informacije oblikujejo človeški um in človeško psihologijo.

Izvajalec, ki nosi plastično obleko, tako kot plastika zavzema različne oblike. Na začetku občinstvo sodeluje z različnimi plastičnimi materiali. To ustvarja element zvočne kompozicije; druge elemente ustvarjajo izvajalčevi gibi v plastiki in povratni učinki med posnetimi in zvočnimi sekvencami v živo. Dva video dela se osredotočata na uporabo in alternative plastiki v kontekstu kapitalizma, medijske potrošnje in političnih modelov moči. Jaskaran poudarja, da se je treba zavedati lastnih dejanj in misli, hkrati pa biti pozoren na tiste oblike na svetu, ki imajo moč vplivati ​​nanje. Predlaga, da moramo z najdbo rešitve za "plastični problem" preusmeriti tudi nepotrebne informacije, ki vstopajo v naš um.

Jaskaran Anand je bil rojen leta 1992 v New Delhiju v Indiji, od leta 2015 pa živi v Linzu. Njegova dela so interdisciplinarne intervencije, ki temeljijo na stičiščih med performativno umetnostjo, znanstvenimi in umetniškimi raziskavami ter participativnimi umetniškimi praksami: uporaba koreografije in plesa kot načina komunikacije v in onkraj tradicionalnih umetniških in javnih prostorov. Rad prestopa meje različnih globin umetniških medijev s poudarkom na človeškem telesu, ki deluje kot vmesnik. Jaskaran je mednarodno priznan umetnik, ki deluje kot ustvarjalec performansov, pobudnik, plesalec-koreograf, pedagog, raziskovalec in dramaturški video urednik. Je soustanovitelj in predsednik umetniške, kulturne in raziskovalne organizacije Trivium s sedežem v Linzu, ki se osredotoča na razkrivanje kulturne intersekcionalnosti v človeških telesih. Njegova dela so bila v različnih medijih predstavljena po Avstriji, Novi Zelandiji in Indiji. Od leta 2009 nastopa, koreografira in poučuje po Evropi in Indiji.

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam, ki s potrdilom dokažejo izpolnjevanje pogojev PCT: negativni rezultat testa SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur (HAG) oziroma 72 ur (PCR), polno cepljeni ali preboleli. Organizator kulturne prireditve je dolžan preveriti ali obiskovalci in nastopajoči izpolnjujejo pogoj PCT.

Pogoj ne velja za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in se prireditve udeležijo skupaj s starši oziroma skrbniki. Upoštevati je potrebno priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Platforma sodobnega plesa 2021 - Sobivanje - Uvodna stran