Platforma sodobnega plesa 2021 - Sobivanje

Gibaj! Pleši svoje življenje/Move! Dance your life

dokumentarni film, v sodelovanju z DOKUDOC

Trajanje: 76 minut

Režija: Fanny Jean-Noël

V partnerstvu z DOKUDOC – Mednarodni festival dokumentarnega filma in MITRA, Društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga

Ples je jezik sveta! Gibaj! Pleši svoje življenje je edinstven, poetičen in estetski dokumentarni film o plesu okrog sveta. Posnet v kar 18 različnih krajih sveta gledalca nagovarja v njegovem primarnem jeziku, plesu, kot univerzalnemu mediju. Gledalec filma spozna 20 plesalcev, tako ljubiteljskih kot profesionalnih, in sledi njihovi zgodbi od otroštva do starosti, od maternice do krste. Gibaj! Pleši svoje življenje odlično pokaže osnovno človeško potrebo po plesu.

Dan, v katerem ne zaplešemo vsaj enkrat, bi morali imeti za izgubljenega.

Friedrich Nietzsche

 

Gibaj! Pleši svoje življenje/Move! Dance your life
V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam, ki s potrdilom dokažejo izpolnjevanje pogojev PCT: negativni rezultat testa SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur (HAG) oziroma 72 ur (PCR), polno cepljeni ali preboleli. Organizator kulturne prireditve je dolžan preveriti ali obiskovalci in nastopajoči izpolnjujejo pogoj PCT.

Pogoj ne velja za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in se prireditve udeležijo skupaj s starši oziroma skrbniki. Upoštevati je potrebno priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Platforma sodobnega plesa 2021 - Sobivanje - Uvodna stran